etusivulle
etusivulleBiografiaRengon KeinuKeikkakalenteriLevytMarkun kamatKuvagalleriaBrief in english

Diskografia

Rengon Keinu: 015 Groove

Nuoli CD 009
Distribution Naxos Finland

Check out a clip from the 015 Groove master recording session.

"This is a nice bunch of musicians and a well-done session with excellent sound production and performance. 015 Groove is an interesting introduction to the Finnish jazz scene".

- Ron Lipka International Trumpet Guild Journal January 2011

"Tätä nykyä Jyväskylässä vaikuttava trumpetisti kuuluu niihin suomalaismuusikoihin, joiden osaaminen ei ehkä ole kotimaassaan saanut riittävästi huomiota. Hänen soittoaan, kuten myös sävellyksiään ja sovituksiaan leimaa vahva tyylitaju. Rengon soolot 015 Groovessa ja muissakin biiseissä tuovat tänne Härmään kansainvälisen tuulahduksen, niiden miljööksi on helppo kuvitella new yorkilainen jazzklubi. Hieno levy!"

- Aleksi Saraskari Puhallinorkesteri Joulukuu 2010

"Kolmannella albumillaan septetti kyyditsee Rengon sävellyksiä kuin taksikuski sinkkunaisia New Yorkin yössä: rennosti ja reitit tuntien; olkapää ikkunan ulkopuolella."

- Ilari Tapio Satakunnan Kansa 7.12. 2009

"…kehitys on vienyt selkeästi omaleimaisempaan suuntaan, Renko on löytänyt oman persoonallisen äänensä valtavirran kupeesta. Soitinnuksesta riippumatta yhtye soi hienosti- ilmavuus ja rento svengi ovat ryhmän tavaramerkkejä."

- Pentti Ronkanen Suomijazz 9.11. 2009

 


Rengon Keinu (MRCD 006) Rengon Keinu (MRCD 006)
2005

Äänitys: 18.10. 2004 Master Recording / Suikki Jääskä
Miksaus: Master Recording / Suikki Jääskä & Markku Renko
Masterointi: Editroom / Antti Saukko
Jakelu: Töölön Musiikkitukku

..."Itse maestro edustaa suomalaista trumpettikärkeä. Ehdotonta sellaista, tosin hän on jäänyt suurelta yleisöltä jonkin verran pimentoon johtuen klassisista ja teatraalisista työsuhteista. Tämä levy osoittaa kuitenkin Rengon sielun kuuluvan jazzille. Hänen soittorekisterinsä on laaja ja se soi puhtaana läpi linjan. Toisaalta hän improvisoi oikean hetken koettaessa hyvällä maulla. Hänen sävellystyönsä leimaa antavana piirteenä on seesteisyys, melodisuus ja elämänmaku."...

..."Tämä on sarjassaan erinomaisen hyvä ja hyvin tehty suomalainen jazzlevy. Kuunnelkaa ihmeessä!"

- Osku Rajala / Jazzrytmit 7/2005

"Levyn materiaali on Rengon säveltämää ja sovittamaa. Lisäväriä sovituksiin tuo Pentti Lahden ja Mikko Mustosen vuorottelu eri instrumenteilla. Pääsolisti on Renko itse. Hänellä on juureva saundi torvessaan ja myös ideoita sooloissaan, vaikkakin sooloja voisi tiivistää. Kanssamuusikot soittavat osaavasti, mukava on myös kuulla pitkän linjan basistia Jorma Ojanperää solistina."

- Matti Laipio / Aksentti

"There are six tunes on the album, and all are a good showcase of blend, balance, and overall togetherness. The rhythm section does a great job of coming to the fore when necessary and dropping into the background when accompanying... All the solos are unique and interesting, and the works on the album are intelligently ordered. We anxiously await this band`s next release.

- Tomislav M.Spoljar / International Trumpet Guild Journal, June 2006

 


Soul searching Soul Searching
2002

Jakelu: Töölön Musiikkitukku
Äänitys: Esko Jääskä
Miksaus: Esko Jääskä & Markku Renko
Masterointi: Antti Saukko
Tuottaja: Markku Renko

"Markku Renko on tehnyt sen mistä useimmat soittajat haaveilevat. Kasassa on oma luottopelimanneista koostuva yhtye ja nyt on valmistunut pelkästään omista sävellyksistä koostuva, mukavasti onnistunut levy. Maestro Renko soittaa ensimmäisen soolon levyllä, jolla solistinen osaaminen päästetään jatkossakin hyvin esille. Renkon lisäksi äänessä on jatkossa etenkin multipuhaltaja Pentti Lahti. Renko on siis säveltänyt kaikki kappaleet, eikä jälkeä voi moittia."

- Pentti Ronkanen 6.6.2003 Suomijazz

"Trumpetisti/musiikkipedagogi Markku Renko on tehnyt septettinsä kanssa hienon levyn. Kaikki biisit ovat Renkon käsialaa. Melodiat ottavat voimaa bop-perinteestä, mutta mausteita tulee mukaan myös lattarisuunnalta. Bändi groovaa loistavasti, ja esimerkiksi nimibiisin perkussiovälike vie mennessään. Musiikkia kuunneltavaksi ja svengattavaksi, sielulle ja ruumiille."

- Jarkko Nieminen / Rytmi 1/03

"Tässä on todellinen Jazz-levy, joka koostuu vanhan ajan malliin suurimmaksi osaksi live-otoista. Kuulijan mielenkiinto pysyy koko ajan yllä, sillä kaikenlaista monotonisuutta on vältetty. Soul Searching-levy on nimensä mukaisesti matka Markun sielunmaisemaan, sillä levyllä todellakin tutkitaan kaikki sielun sopukat ja otetaan vastaan se, mikä eteen tulee. Tunnelmat muuttuvat sujuvasti leikittelevistä unelmoiviksi, ahdistavista iloisiksi ja vaanivista sensuelleiksi, ja levy on tosiaankin monen genren sulautuma, mutta silti ehyt kokonaisuus."

- Susanna Byckling, Silja Rosenlund, Idastiina Räsänen / Brass 1/03

"Renko itse on paitsi osaava trumpetisti, myös yllättävänkin taitava säveltäjä ja sovittaja,joka on pystynyt hyödyntämään käytössään olevaa soittimistoa hyvinkin erilaisten sävyjen luomiseen"

- Matti Laipio / Aksentti

Renko`s sound is smooth and open, and blends well with the other members of his ensemble. His solo style is similar to the "cool" side of Miles Davis: he plays not to dazzle the listener with his virtuosity, but to swing and groove, to convey his feelings. His arrangements make exellent use of the many fine players of the group..... There is a nice feel to the CD as the arrangements are fun and the solos are tasteful.

- Kurt Zemaitaitis / Interational Trumpet Guild Journal, June 2006


Rengon Keinu


Rengon Keinu
22.00 €

Soul Searching

Soul searching
22,00 €

Rengon Keinu:
015 Groove


Rengon Keinu: 015 Groove
22,00 €

mrmarkkurenko@gmail.com